Challenger Tennis

 

Mindset

 

Wedstrijdtennis, wie is je lastigste tegenstander?

 

Wil jij ook meer plezier hebben, constanter presteren en het beste uit jezelf halen? Meld je dan aan voor een masterclass bij Challenger Tennis van 2 uur, met eerst een lezing van ongeveer 10 minuten en ruimte voor vragen en toelichting. Vervolgens wordt de theorie in praktijk gebracht op de tennisbaan middels allerlei oefeningen die tot doel hebben de aandacht te richten zodat je optimaal kunt profiteren van je vaardigheden.

 

Behalve techniek, tactiek en conditie worden mentale vaardigheden steeds belangrijker. Hierbij gaat het om een andere manier van denken over sport en jezelf, een nieuwe mindset. Om het samen te vatten zou je kunnen zeggen; van verhaaldenken naar actiedenken ! Verhaaldenken staat voor negatief, onzeker, oordelen, afleiding, teveel gedachten. Actiedenken staat voor positief, acceptatie, plezier en zelfvertrouwen.

 

Om met een ontspannen focus op de baan te staan maak je gebruik van een aantal instrumenten die getraind worden tijden de masterclass. Natuurlijk is het niet in 1 middag te leren. Net zoals je een backhand steeds weer moet oefenen of onderhouden is dit ook zo met het oefenen van de mentale vaardigheden op de tennisbaan. Het is echter zeer de moeite waard, zowel voor je persoonlijke ontwikkeling als voor je prestaties als speler.

 

De masterclass wordt gegeven onder leiding van Klaas Huisman van Challenger Tennis aan max. 8 personen per keer, kosten: 25 euro per persoon.

 

Als je wilt deelnemen is het handig dat je bekend bent met boeken als Inner Tennis van Timothy Gallwey of Mindset van Jackie Reardon. Dit is echter niet noodzakelijk omdat alles duidelijk wordt uitgelegd.

 

Voor informatie of deelname kun je contact opnemen met Klaas Huisman 06 - 111 21 461